Image default
Wonen

10 kleine veranderingen die een nieuwe look aan je huis geven

Het is jou vast al voorgekomen, je zit in de zetel te staren naar jouw leefruimte en je wilt jouw interieur veranderen. Het probleem is dat je financieel geen volledig nieuw salon kan kopen en eigenlijk heb je die niet echt nodig want de jouwe is nog in goede staat (#milieubewuster leven). Weet dat met kleine veranderingen jouw interieur kan stylen en jou het nieuw gevoel geeft.

Huis accessoires

Goedkoop jouw interieur veranderen gaat via het vervangen van woning accessoires. De verandering kan geburen door bestaande accessoires te schilderen, te verplaatsen of die te vervangen. Als je voorwerpen vervangt, kan je de oude verkopen of ruilen. Veel tweede hands accessoires zijn in super goede staat.

Vervang de gordijnen

Door deze accessoire te vervangen, doe je in een oogwenk jouw woonkamer veranderen. Bovendien is het zeer simpel te realiseren, te ruilen met een vriendin of te vinden in de winkel. Je kan spelen met de kleuren en de lengte van een gordijn. Ook zijn er vele stijlen in verschillende stoffen. Japanse panelen vragen meer plaats want die moeten volledig naast het raam passen om het licht niet te blokkeren.

Interieur lampen

Licht is een belangrijk aspect voor de sfeer in een huis. Behalve de kleur dat het licht kan hebben en de intensiteit kan je ook veel verandering brengen door jouw lamp of een deel van jouw lamp te vervangen of te herstylen. Een lamp kan een inrichting stylen van modern tot klassiek. Je kan ze in alle vormen en maten vinden. Een van de woonkamer veranderen tips die goed te nemen zijn, is het investeren in een lamp met een glazen voet die je kan openen. Je kan zo regelmatig in de lampvoet een kleur brengen door bloemen erin te zetten of een sjaal van een mooie kleur. Een andere leuke lichtgevende woonaccessoires zijn led banden. Achter een spiegel te kleven of onder een bed en je hebt een toffe avond sfeer.

Interieur stylen
Tapijt brengt warmte en kleedt een vloer

Een tapijt nemen

Het kleedt een ruimte zonder plaats in te nemen. Ideaal voor een kamer of salon. Absoluut te vermijden in de keuken en badkamer door het hoog risico op vlekken en de vochtigheid. Het tapijt moet harmonieus zijn met de kleur van de ruimte anders smelt het geheel niet goed samen en heb je eerder een vlek effect in de midden van jouw vloer.

Stijl met kunst

Een prachte kader aan de muur in de juiste kleuren geeft een zekere stijl en klasse. Er is zoveel keuze dat elk wel iets vindt in zijn smaak. De grote moet aangepast worden aan de ruimte en muur natuurlijk. Te klein zal de de kader amper zien en te groot zal de ruimte visueel doen verkleinen. Ook een spiegel kan je aan de muur plaatsen, dat vergroot ruimtes, weerkaatst licht en er bestaan prachtig gedecoreerde modellen. Voor de super kleine budgetten kan je ook gewoon een plank kopen of zelf een wit kader en die schilderen in een egale kleur. Als je twee of drie naast elkaar plaats in verschillende kleuren geeft dat een super tof effect.

Levende accessoires in huis halen

Geen dier, maar wel planten of bloemen die je in de natuur gaat plukken. Een mooi boeket in de middel van jouw tafel kleurt de ruimte en brengt het zonnetje in huis. Planten kan je hangen aan de muur of aan het plafond met een lange touw naar beneden. Kies de plant die aangepast is aan de plaats die je hem wilt geven. Schaduw of directe zon, warm- of vochtig bestendig. Vermijd die wel in de slaapkamers. ’s Nacht pompen de planten namelijk zuurstof uit de lucht.

Inrichting stylen
Kussens brengen een lichte kleurentoets

Niet te vergeten accessoire: de kussens

Brengt kleur en is nuttig! In alle kleuren beschikbaar waardoor je altijd wil iets vindt die bij jouw huidig interieur past. Je kan eveneens harmonieus jouw interieur stylen door dezelfde kleuren te plaatsen in de verschillende ruimtes. Een rode draad in het volledige huis.

Interieur stylen met verf en behang

Je kan wonderen doen met de accessoires voor in huis, maar vergeet niet jouw schildersborstel. Zowel nuttig voor de muren als voor de meubels. Ontdek ook kleine stickers die opvallen.

Inrichten door meubels te verplaatsen

Soms zijn het niet de accessoires of de meubels die niet goed zijn, maar wel de inrichting van een ruimte. Dankzij een woonkamer veranderen app kan je op voorhand visualiseren hoe jouw ruimte eruit zou zien. Dat vermijd dat je meerdere malen dezelfde meubel verplaats.

Meubels herstylen

Behalve alle meubels verplaatsen kan je die ook een nieuwe, moderne look geven door die een likje verf te geven. Hoe groter de meubelstuk, bijvoorbeeld een buffet, hoe discreter de basis kleur moet zijn om een clown effect te vermijden. Plaats de kleuren om bepaalde lijnen te onderdrukken of in de handel knoppen. Een nachtkastje daar in tegen kan je zeer kleurrijk maken. Denk eraan om de meubel met fijn schuurpapier te wrijven voor het schilderen. Als de meubel veel wrijving zal hebben, zoals een tafel, doe er dan zeker vernis op.

Interieur veranderen
Een beetje crazy mag gerust

Muren stylen

Het gaat hier niet om alles te schilderen, maar één muur een tintje te geven. Of de wand achter jouw bed of bibliotheek behangen met een motiefrijk gehang. Hoe kleurrijker je gaat en hoe meer motieven je hebt op een behang, hoe kleiner de oppervlakte moet zijn. Het oog zal onmiddellijk aangetrokken worden door een opvallende kleur of behang, als je de volledige ruimte daarin kleed dan wordt het overweldig.

Sticker als accessoires in huis

Niet de stickers die je kreeg als je flink je best deed in klas, maar stickers die je lichtschakelaars plaats of op stopcontacten. Je vindt er voor alle modellen, vooraf uitgeknipt zodat je die enkel moet kleven. Deze brengen kleine accenten in alle ruimte en maakt bovendien iets saai super mooi.

Een interieur stylen en veranderen kan op verschillende manieren, maar vooral zonder grote middelen door tweede hands te gaan of door zelf de handen uit de mouwen te halen. Volgens het seizoen jouw interieur veranderen is economisch niet duur als je telkens de voorwerpen houdt. Zoals winter kleren versus zomer kleren. Om de paar maanden iets anders om naar te kijken

Related posts

De onderhoudsvriendelijkste tuin om van te genieten

Steffi

De voor-en nadelen van een kurkvloer

danny@db-online-marketing.nl

Het beste zwembad: de zwemvijver

Steffi