Image default
Reizen

Leuke souvenirs om thuis te brengen

Als je ergens op reis gaat dan neem je graag iets terug mee naar huis als herinnering. Iets voor jezelf, maar ook iets voor de ouders, vrienden en de buur die de planten water kwam geven tijdens je afwezigheid. Maar wat meenemen?

​Vakantie souvenirs die plezier doen

Het is een sociale norm, Vakantie souvenirs meebrengen jouw entourage. Niet iedereen staat echter op dezelfde plaats op de vriendschapsladder, het budget is dan ook verschillend per persoon en je hecht vaak niet evenveel belang aan het type souvenir. Zelfs zonder zeer persoonlijk te gaan, kan je iets meebrengen dat plezier kan doen en niet in een hoek gaat belanden.

​Wat te vermijden

Vergeet de kitsch. Ja, wat de een niet lust, daar eet een andere zich dik aan, maar een mini Eiffeltoren sleutelhanger, die niet langer dan een dag overleeft, is niets waard. Speelgoed die je in jouw eigen buurt kan vinden, doet misschien plezier, maar kan je niet echt al souvenir classificeren. Straatverkopers hebben zelden iets origineel en kwaliteitsvol, behalve als ze eigen creaties hebben. Winkels aan de voet van een monument of toeristische plaats zijn vaker duurder. En ook al zijn er dikwijls ongeschreven prijs akkoorden, winkels die op wat minder drukken aksen liggen, zijn regelmatig interessanter. Als de prijs niet beter is dan is de keuze vaak groter of origineler.

Souvenir
Een souvenir die in de kast gaat belanden

​Leuke souvenirs voor een ander.

Veel souvenirs die je ontvangt. liggen in een hoekje of in een kast. Denk aan iets anders, iets dat gebruikt kan worden of dat echt tentoonstelling waard is. Nuttig kan van alles zijn, een flesopener is nuttig. Kan een toffe souvenir voor een vriend of vriendin die steeds weer sukkelt als jullie samenkomen. Een grote kom voor salades in de kleuren van je vakantie oord. Een goede methode om te weten wat plezier kan doen, is wat in jouw herinneringen duiken en bekijken wat iemand miste. Een kop om koffie uit te drinken, een fleskoeler, een picknick deken, een strand tas. Iets wat gebruikt gaat worden, al is het maar af en toe. Een pins voor de rugzak of handtas, een kleine decoratie voor in de auto, staat niet in de weg en wordt vaak gezien. Als je voor kleren opteert zorg dan dat het draagbaar is. Een t-shirt met in het groot MADRID geschreven, is niet altijd gemakkelijk te plaatsen. Op een thermos kan dat wel weer. Het is een evenwicht vinden tussen plaatsaanwijzing en esthetisch mooi. Heb je echt geen materialistisch idee dan kan een typische lekkernij ook genoegen brengen. Het is geen blijvende souvenir, maar toch een teken dat je aan deze persoon dacht. Ideaal voor de buur die kwam tijdens jouw afwezigheid of voor jouw ouders die geen plaats meer hebben voor al jouw souvenirs. Je mag niet vergeten dat voor de ontvanger geen emotionele waarde is aan de plaats waar jij was.

Souvenir voor vriend / vriendin
Een leuke souvenir voor een vriend of vriendin

Souvenirs van jouw vakantie voor jezelf.

Tijdens je vakanties ben je goed, gelukkig en ontdek je nieuwe plaatsen, nieuw voedsel. Je wordt geconfronteerd aan een ander cultuur en andere gewoontes. De zon, de sneeuw, berg of strand, ver of dichtbij, uiteindelijk maakt het niet uit. De feel good momenten zijn er en door iets mee te nemen kan je ook thuis weer in deze momenten duiken. Voor jezelf kan je behalve die nuttigs ook veel gemakkelijker iets artistiek kiezen. Een lokale artiest die de haven schilderde, een fotograaf die de lokale markt sfeer wist vast te liggen. Een beeldje die perfect op jouw kast past of poster die zeer mooi aan jouw muur zou staan. Een emotie meenemen is zeer persoonlijk en is niet altijd te vinden in een winkel. Het kan zand zijn van een strand of een foto die je zelf nam. Een lege fles die je een onvergetelijke avond herinnerd of een steen in een bepaalde vorm of kleur. Pas op de dat je niet iets terug brengt dat verboden is per wet.

Vakantie souvenirs
Vakantie souvenirs voor jezelf

Souvenirs voor jezelf of voor een derde persoon hebben niet dezelfde waarde. Hou daar rekening mee bij het kiezen. Een decoratie stuk is al iets delicater, smaken verschillen. Een praktisch klein voorwerp is gemakkelijker en minder opdringerig. Voor jezelf kan je verschillende soorten souvenirs van jouw vakantie kopen, maar neem iets waar je plaats voor hebt. Als je het harmonieus kan houden in jouw interieur dan heb je een knusse nest gecreëerd waar je je goed voelt en waar de positieve vibes in overvloed aanwezig zijn.

Related posts

De 3 tofste plaatsen in Catalonië

Steffi

9 nuttige accessoires om te kamperen

Steffi

Pyreneeën: de 8 minder gekende dorpen die de moeite waard zijn

Steffi