Image default
Reizen

9 nuttige accessoires om te kamperen

Of je nu gaat kamperen in een camping of wild kamperen, daar waar het mag, sommige accessoires zijn essentieel om het aangenaam te houden. Het gaat hier enkel over nuttige accessoires die je niet mag vergeten ook al moet je jouw rugzak zelf dragen. Daarnaast zijn er tal van verschillende kampeer accessoires die de comfort verbeteren, maar die vaak te zwaar zijn om er comfortabel mee moet rond te trekken.

1 Ga nooit kamperen zonder mes

Geen Zwitsers zakmes, maar een iets groter scherp mes. Het mag een zakmes zijn, maar je kan ook gaan voor een mes met holster. Ook al heeft een Zwitsers zakmes meer accessoires het vervangt nooit echt een mes die touwen kan doorsnijden of iets anders in geval je valt tijdens het trekken. De lemmet van een multifunctioneel zakmes is vaak kleiner en maakt die voor verschillende situaties nutteloos. Bovendien snij je met deze kampeer accessoire beter jouw droge worst.

2 Neem in jouw accessoires kamperen een vlam mee

Vuur maken is zowel tof in het wild (als het mag) als in een camping. Het is daarom nuttig om altijd een aansteker op zak te hebben of lucifers. De rest kan je vast om jouw heen vinden. Een kampvuur verwarmt het lichaam, droogt natte kleren, kookt eten (marshmallows bijvoorbeeld) en is super gezellig. Om deze camping accessoires extra te maken kan je gaan voor de water proof modellen. Dus zelfs na een regendag of als je in water bent gevallen, kan je de avond rond het vuur doorbrengen.

Accessoires kamperen
Kamperen met vuur

3 Zaklamp, het vergeten accessoire bij het kamperen

’s Zomers mag de zon laat zakken en de wolken vaak afwezig zijn, een zaklamp is een onmisbaar kampeer accessoire. Het lampje van de telefoon is geen volwaardige vervanger en die verbruikt de batterij van jouw telefoon bovendien vlug op. Je zal rap zonder telefoon zitten en zonder licht. Er bestaan veel verschillende soorten zaklampen, voor rond het hoofd, om te laten hangen of die een voet hebben. Neem wat best bij jouw situatie past. Behalve de praktische kant, denk ook aan het gewicht van de accessoire en de lichtintensiteit dat die je ermee kan hebben. Een laatste punt, je ga best voor een zaklamp oplaadbaar met een usb kabel die daar bovenop ook op batterijen kan functioneren. Zo kan je met een extra set batterijen langer op pad. Zon oplaadbare zaklampen of batterijen werken minder goed dan voorzien.

4 Slaapzak en matje zorgen voor aangenaam kamperen

Ga voor de aangepaste slaapzak. Er zijn er voor verschillende temperaturen en met verschillende vulling. Voor eenzelfde temperatuur categorie zal de vulling van de slaapzak voornamelijk voor een gewicht- en maatverschil zorgen. Hoe lichter en kleiner hoe duurder. Een slaapmatje zorgt niet enkel voor comfort als je op de grond slaapt, maar isoleert jou ook van de grond. Het is vooral via de grond dat je koud gaat krijgen. Ook hier zijn er tal van mogelijkheden, van een gewoon yoga matje tot een luchtmatras. En dan heb je ook nog eens alle luchtbed accessoires die je erbij kan nemen. Een pomp, een kussentje, noem het maar op. Bij het rondtrekken beperk je je best tot een yoga mat of een fijn opblaasbaar matje. De rest zijn luxeproducten.

5 Tent of kampeer tarp

Het is een evidentie, als je gaat kamperen neem je een tent mee of op zijn minst een kampeer tarp. Een dak boven jouw hoofd vermijdt dat de vochtigheid op jou neerdaalt ’s nachts. De kampeer tarp kan als een van de tentaccessoires gezien worden, maar kan bij het kamperen bij warm weer en op een geïsoleerde plaats als voldoende beschouwd worden voor het slapen. Het is veel lichter dan een tent en reist dus gemakkelijk overal mee. Het nadeel is natuurlijk dat je niet tegen de wind beschermd bent, noch tegen de regen die over de grond naar jou toe loopt. Het is een geriskeerde keuze, die goed overwogen moet worden. Er zijn namelijk ook tenten die licht zijn.

Kampeer accessoires
Kampeer tarp accessoire of voldoende voor een nacht?

6 Eerste hulp kit, niet enkel bij het kamperen

Kan je niet echt een accessoire noemen voor het kamperen. Het is gewoon iets dat je altijd bij de hand zou moeten hebben. Pleisters die al dan niet waterbestendig zijn, gaaskompressen, een pincet en een desinfecterend middel zijn de absolute basis wanneer je op pad gaat. Voor elk vertrek check je best of je nog van alles hebt en of niets vervallen is. Een wonde goed verzorgen in het begin voorkomt verdere problemen.

7 Kamperen met papieren zakdoeken op zak

Ja, ook als je niet ziek bent komen die van pas. Een pakje zakdoeken kan dienen, behalve voor de neus, als servet, het schoonvegen van allerlei en toiletpapier. Zelfs al zijn die biologisch afbreekbaar, best laat je die niet achter in de natuur. Voorzie voldoende zakdoeken voor jouw trip. Het helpt echt om het aangenaam te houden en jouw proper te voelen.

8 Wild kamperen met een kooktoestel en kookset

Absoluut zijn gewicht waard, een klein gasflesje en een speciaal trekkers kookset. Het gaat hier om specifieke items die je best koopt in een camping accessoires winkel. Deze kookset zijn direct op het vuur te plaatsen, licht en alles past in elkaar om het compact te houden. Je hebt kampeer setjes voor 2 of 4 personen uitgerust met een groter pot en zijn deksel en daarin het service. De bekers, het bestek, je kan er een aansteker bijdoen en de pot sluiten. De pot en zijn deksel dienen dan als borden. Als je met de auto op stap gaat, kan je je natuurlijk meer luxe permitteren en gaan neuzen in de afdeling waar de leuke camper accessoires te vinden zijn.

Camping accessoires
Camping accessoires die meer dan nuttig zijn

9 Kamperen of op stap gaan met een waterfilter

Te gebruiken met zoet water enkel. Een waterfilter is nuttig bij het drinken van rivierwater, grondwater en regenwater. Ook al ga je op stap met water, je kan meer verbruiken dan voorzien. Het vermijdt dat je water moet gaan koken om die te drinken. De waterfilter is ook zeer praktisch als je meerdere dagen op stap gaat.

Kamperen met vrienden of de familie is een leuk gebeuren en met deze accessoires voor het kamperen maak je van dat evenement een leuke en aangename herinnering. Je vindt in de gespecialiseerde camping winkels vast wel wat in jouw budget. Voor de trekkers zal het gewicht en de volume een grote rol in de keuze spelen.

Related posts

11 spelletjes waarvoor je niks nodig hebt (of toch bijna)

Steffi

6 dingen die je niet mag vergeten in jouw bagage bij vliegvakanties

Steffi

Leuke souvenirs om thuis te brengen

Steffi