Image default
Reizen

6 dingen die je niet mag vergeten in jouw bagage bij vliegvakanties

Als je op reis gaat met het vliegtuig dan maak je twee bagages, handbagage en ruimbagage. In de ruimbagage gaan de kleren en schoenen, handdoeken en wat je op jouw vliegvakantie paklijst hebt, maar bepaalde zaken doe je best in jouw handbagage. Je moet er wel mee rekening houden dat niet alles mee mag met jou en net zoals niet alles mee mag in de ruimbagage. Maak daarom een checklist voor vakanties met het vliegtuig.

Elektronica in jouw bagage

Tegenwoordig gaan we altijd op stap met onze GSM, maar er gebruik van om daar jouw paklijst voor de vliegvakantie in te brengen. Vaak reizen ook een tablet of e-boek mee om de tijd te verdrijven. Soms nemen we ook een laptop mee. En op alle lange vluchten zijn er schermen beschikbaar met een keuze aan film, concerten en muziek. Om dit allemaal draaiend te houden gedurende de vlucht of bij aankomst, vooral de GSM dan. Denk er dan aan op jouw reislijst voor vliegvakantie de gepaste laders mee te nemen. Er is niet altijd een stopcontact, maar er zijn altijd usb stopcontacten beschikbaar om de kleinere elektronica te laden. Voor grotere toestellen voorzie een extra batterij, die mogen toch niet in de ruimbagage, net zoals een powerbank die ook van pas kan komen. Voor meer comfort kan je jouw eigen koptelefoon meebrengen, ook al krijg je oortjes op het vliegtuig.

Inpaklijst vliegvakantie
Neem de laders mee van jouw elektronische toestellen

Vliegvakantie documenten

Het kan gebeuren dat jouw ruimbagage verloren gaat. Dat is op zich al zeer vervelend zeker als je aankomt op jouw vakantiestek. Noteer daarom op jouw reislijst bij vliegvakantie om altijd alle belangrijke documenten in jouw handbagage mee te brengen. Behalve jouw paspoort, denk ook aan jouw reservatie bewijzen, tickets, rijbewijs en als je met kinderen op stap gaat, hun documenten, familieboek of legale toestemming. Geen documenten op zich, maar niet minder belangrijk, de huis sleutels en de auto sleutels. Zou jammer zijn voor jouw auto of huis te staan zonder er in te kunnen. Vergeet niet te noteren op jouw vakantie inpaklijst vliegen om een pen mee te nemen. Vaak moet er op een gegeven moment een document ingevuld worden.

Hygiëne, niet te vergeten op je paklijst

Je denkt er minder aan als je denkt aan wat je meeneemt op vliegvakantie. Maar vergeet niet, je zit vele uren in een gesloten ruimte, het kan lastig zijn voor jouw hygiënische comfort. Vochtige doekjes zijn altijd handig, ook een tandenborstel en een kleine tube tandpasta (meer dan 100 ml is verboden als handbagage) kunnen van pas komen. Voor de dames, denk aan tampons of inlegkruisjes, ook al is het niet echt de periode van de maand, de emotie’s kunnen onregelmatigheid brengen. Ook een set extra kleren kunnen van pas komen. Zowel om zich fris te voelen ’s zomers, als in het geval de ruimbagage verloren is gegaan. Dus zeker te noteren op de vakantie checklist voor zonvakantie.

Bagage checklist vliegvakantie
Hygiëne in jouw bagage

Slaaprust binnen handbereik in jouw handbagage

Voor een beter rust kunnen een slaapmasker en oordopjes de nodige comfort brengen, noteer die dus zeker ook op jouw reislijst vliegvakantie. Die kunnen trouwens ook van pas komen op jouw vakantie bestemming. Ook een nekkussen is zeer aangenaam en zorgt voor een betere (nacht-) rust. In het vliegtuig kan het nogal fris zijn, bovendien zit je de hele tijd stil, reis dan ook met kleren waarin je comfortabel bent. Doe een warme trui aan, neem een jas mee en dikke sokken om over jouw dunner, dagelijkse sokken te doen. Jouw schoenen uittrekken is een noodzaak op een lange vlucht, maar daarmee rondlopen in het vliegtuig of er mee in de toiletcabine stappen is een grote afrader.

Vliegvakantie hapje

Wat neem ik mee op vliegvakantie? Alles wat jouw in de stemming brengt. Na de checkpoint kan je een flesje water of soda kopen, op lange vluchten is dat niet nodig omdat de drank vaak inbegrepen is, maar voor korte vluchten is dat nooit het geval. Drink nooit water uit de kraan van het vliegtuig, die zit vol chemicaliën die je ziek kunnen maken. Je kan jezelf ook op een snack trakteren door die mee te nemen in jouw handbagage, het zal goedkoper zijn dan er een op het vliegtuig te kopen. Op korte vluchten kan je zelf jouw eigen sandwich meenemen. Op lange vluchten is de maaltijd inbegrepen en soms ook tussendoortjes, maar als je snakt naar een sappige appel, neem je die best zelf mee. In het kort, zet op jouw vliegvakantie lijstje wat je graag onderweg zou eten, maar hou er rekening mee dat je niet meer dan 100 ml door de checkpoint krijgt.

Vliegvakantie checklist
Een lekkere inpaklijst voor de vliegvakantie naar de zon

Tijdverdrijf op jouw vliegvakantie

Het vliegen kan lang duren, aankomen aan de luchthaven op voorhand om de bagage in te checken, een marge nemen want je wilt je vlucht niet missen. Het geheel is tijdrovend. Dus niet te vergeten op jouw checklist vliegvakantie: bezighouding. Het kan om een boek of e-boek gaan, maar ook een puzzelboek houdt je zoet. Als je een leesbril hebt, vergeet die dan zeker niet mee te brengen in jouw handbagage. Voor kinderen kleurboekjes, ook voor volwassenen zijn er kleurboeken. Breien kan wel niet, want de naalden mogen niet met jou mee. Kaarten kunnen ook mee of reis gezelschapsspelen, met wat geluk doet een toffe reis buur mee. Zolang het klein is, kan het mee. Of toch bijna, scrapbooking met lijm of nagels lakken, zijn af te raden, de guur is te sterk voor zo’n kleine ruimte.

Maak voor jezelf een vliegvakantie checklist. Je kan die voor elke vlucht opnieuw boven halen zodat je niets vergeet en je zo vermijdt om van jouw vlucht een saaie boel te maken. Want zelf al is de vluchttijd niet altijd lang, je moet ook met de wachttijden rekening houden. Zelfs jouw GSM kan de verveling niet altijd vermijden. Met de 4 categorieën hierboven vermeld kan je een gepersonaliseerde inpaklijst voor je vliegvakantie in de zon creëren zonder iets over het hoofd te zien.

Related posts

Pyreneeën: de 8 minder gekende dorpen die de moeite waard zijn

Steffi

De 3 tofste plaatsen in Catalonië

Steffi

8 kleine veranderingen om milieubewuster te leven

Steffi