Image default
Gezondheid Lifestyle Zakelijk

4 tips om van levensstijl te veranderen

Het maakt niet uit of het nu gezonder leven, meer sporten, minder werken of de stress verminderen is, veranderingen in jouw van levensstijl gaat door verschillende fases. Wat de levensstijl switch ook mag zijn, er is een verschil tussen willen, doen en aanhouden. De wilskracht zit in iedereen, je moet die soms enkel vinden om jouw verandering in levensstijl doel te bereiken.

Waarom van levensstijl veranderen?

De motivatie waarom je van levensstijl wilt veranderen, is cruciaal. Stel je daarom de vraag: “Waarom wil ik van levensstijl veranderen?“. Wat of eerder wie motiveert jou? Is het het reclamebordje dat zegt dat papieren in de vuilnisbak moeten of is het omdat je in een papiervrij strand wilt liggen. Het klinkt wat stom, maar als de motivatie voor de levensstijl aanpassing niet van jou komt dan is het moeilijk om eraan te beginnen en nog moeilijker om het vol te houden. Neem als voorbeeld, je conditie verbeteren. Als je het doet omdat je meer wilt kunnen doen met de kinderen dan is het gemakkelijker om iets vroeger op te staan en te gaan lopen. Doe je het omdat je iemand wilt versieren, ja dan houdt de motivatie op als die persoon verleidt hebt of als die persoon geen interesse meer voor jou is.

Hoe verander je je levensstijl?

Je bent gemotiveerd, JIJ wilt de verandering. Dan moet je eerst voor jezelf uitleggen wat je exact wilt, hoe je jouw doel bereikt en wat je ervoor nodig hebt. Hieronder de tips die jou vooruit helpen.

Levensstijl veranderen
Levensstijl verandering door doelen te plaatsen

Jouw nieuwe levensstijl doel

Leg jezelf een doel voor. Iets concreet helpt je bij het veranderen van levensstijl. Het kan zowel 5 km kunnen lopen, als 10 kg verliezen of maar 1 vuilniszak afval per maand hebben. Aan conditie winnen is goed, 5 km kunnen halen, helpt je doorbijten wanneer je iets minder gemotiveerd bent. Leg jezelf realistische doelen voor. Als je te hoog mikt dan komt je eindpunt nooit in zicht, maar maak het jezelf ook niet te gemakkelijk. Het moet een uitdaging blijven. Een doel evolueert constant en help jouw gewoon een volgende stap te bereiken of om door te bijten.

Verandering levensstijl

Je levensstijl veranderen gaat via informatie. Hoe kan ik mijn doel bereiken? Het is niet de bedoeling dat je gedurende maanden opzoekingswerken doet, maar geeft jezelf de middelen om te slagen. Milieubewuster leven, wat kan je doen? 5 km kunnen lopen, hoe kan je dagelijks iets van lichamelijke bewegingen doen? Gezonder eten, wat het ook is, zoek ideeën op internet, in boeken, of om je heen. Misschien heb je medische assistentie nodig of wil je met een club of vereniging werken. Zoek goed, maar niet te lang. Teveel zoeken, te lang ermee bezig zijn kan doen twijfelen, doet de motivatie zakken en dan raak je nooit aan het volgende punt.

Hoe verander ik mijn levensstijl
Veranderen van levensstijl wacht niet op een uitnodiging

Levensstijl aanpassen: gewoon doen!

Na het wikken en het wegen, het rondneuzen in boeken en op het internet. Heb je de antwoorden op de vraag: Hoe verander ik mijn levensstijl? Je staat op de starting blokken en zoekt enkel nog een datum om eraan te beginnen. Het antwoord is simpel, VANDAAG. Waarom uitstellen? Waarom pas maandag van levensstijl veranderen in jouw eten als je nu al kan beginnen? Uitstel kan afstel geven, uitstel kan een teken zijn van demotivatie. Er aan beginnen is de grootste stap. Het is het begin in verandering die je nodig hebt.

Levensstijl veranderingen volhouden

Van leefstijl veranderen is tegen jouw gewoontes ingaan. In het begin ben je gemotiveerd en lukt het allemaal volt, maar een lastige dag of slecht nieuws je van de energie roven die je nodig hebt om tegen jezelf in te gaan. Het is daarom belangrijk om kleine veranderingen in jouw dagelijkse routine te plaatsen wanneer je in de begin fase zit. De down dagen doe je dan toch iets van de kleine nieuwigheden waardoor je de volgende dag niet de indruk hebt dat je faalde en niets deed. Als jouw levensstijl verandering bijvoorbeeld minder televisie kijken is en je nu ’s avonds leest in de plaats. Dan kan je ook een paar planten in jouw huis of appartement zetten en een online cursus yoga volgen. De dagen dat het tegen zit, ga je toch water moeten geven aan jouw planten en de notificatie voor jouw dagelijks oefeningen yoga leef je dan toch na. De rest van de avond zit je misschien voor de buis, maar je bent niet zolang ervoor dan vroeger. En voor je het weet verveel je jezelf voor de televisie.

Levensstijl aanpassen
Bij verandering van levensstijl wint de aanhouder

Levensstijl veranderen: kort samengevat

– Vind jezelf een doel die je in eerste instantie helpt om te beginnen en door te zetten. Niet te moeilijk niet te gemakkelijk.

– Informeer over hoe je jouw levensstijl kan veranderen om jouw doel te bereiken.

– Waag de spong!

– Heb wat discipline en bijt door. Kleine veranderingen in jouw dagelijks leven houden jouw op het juiste pad.

Van levensstijl veranderen is een samenstelling van kleine dagelijkse routines doorbreken om die aan te passen aan de persoon die jij wilt worden. Deze leiden tot grote veranderingen in jouw welzijn en in jouw mentaliteit. Een huidige levensstijl omslaan, moet ondersteunt worden door informatie of professionele hulp, maar van de verandering van levensstijl gaat vooral door de acties die je onderneemt. Er aan beginnen is de grootste stap die je niet te lang mag uitstellen, maar hun jezelf de tijd om jouw doel te bereiken.

Related posts

7 leuke spelletjes tijdens het wandelen

Steffi

Fijn thuis werken, 10 thuiswerktips.

Heleen

De gezondste kweekmethode: permacultuur

Steffi