Image default
Baby & Kids

3 leukste zelfgemaakte kostuums voor Halloween of carnaval

Twee maal per jaar mogen de kinderen verkleed gaan naar school. Zelfgemaakte kostuums zijn de oplossing om het budget onder controle te houden en om met iets origineels tevoorschijn te komen. Kinderen zitten vol fantasie, profiteer daarvan om zelf een Halloween outfit te maken of om carnavalskleding zelf te maken die hun ingebeelde wereld aanwakkert. Fun voor de hele dag gegarandeerd.

Zelfgemaakte outfits: de basis regels

Als je beslist om zelf een carnaval kostuum te maken voor jouw kind of kinderen, ga dan altijd voor iets realistisch. Het lijkt logisch, maar vaak mikken we hoger dat we denken. Voor een eerste zelfgemaakte carnavalsoutfit, ga je best voor iets waarvan je 90% van de gevraagde vaardigheden al beheerst. Als je bijvoorbeeld beter kan naaien dan schilderen dan kan je zelf carnavalskleding maken uit een oude t-shirt of met versleten kousenbroeken. Vind hieronder inspiratie voor elke vaardigheid of het nu voor Halloween of carnaval is.

Zelfgemaakte kostuums
Zelfgemaakte octopus kostuum

Zelfgemaakte octopus

Deze zelfgemaakte carnavalskleding is perfect als je een naaimachine bij de hand hebt. Om deze carnavalskleding te maken heb je een muts nodig, oude kousenbroeken, een elastiek die lang genoeg is om rond de heupen van jouw kind te gaan en een beetje witte en zwarte stof.

De zelfgemaakte poten

Knip de kousenbroeken in twee zodat je de pijpen scheidt. Kort elke pijp in zodat die net niet de grond raken van de heupen van jouw kind en voeg 10 cm eraan toe. Een pijp kan lang genoeg zijn om 2 lengte te voorzien. In het totaal heb je 6 zelfgemaakte poten nodig. Eenmaal de onderkant vastgenaaid kan je de poten vullen met wat kussen vulling, als je dat niet voor de hand hebt, kan je bubbelpapier gebruiken of watten. Eenmaal goed gevuld kan je de poten naaien aan de elastieken heupenband. Breng hiervoor stoffen poten over de elastiek zodat die niet zichtbaar is.

Het zelfgemaakt hoofd

Naai op de muts twee grote witte cirkels. Die moeten het witte gedeelte van de ogen voorstellen. In die witte cirkels kan je dan twee zwarte kleinere cirkels naaien. Die moeten niet in het midden staan, maar zorg wel dat die dezelfde kant hebben ten opzichte van de witte cirkels. Anders kijkt jouw zelfgemaakt kostuum scheel.

Door oude kleren te recycleren kan je gemakkelijk een goedkoop zelfgemaakte carnaval kostuum tevoorschijn toveren. De nuances in kleuren maken de charmes van het kostuum. Heb je geen oude kleren voor de hand of wil je dat alle poten identiek zijn, dan kan je ook nieuwe kousenbroeken kopen in dezelfde kleur van de muts of t-shirt die je wilt dat je kind draagt.

Zelfgemaakte Halloween kostuums
Zelfgemaakte drakenkostuum

Zelfgemaakte draak kostuum

Voor de handige Harry’s die goed overweg kunnen met een cutter, lijm en wat verf. Deze zelfgemaakt Halloween kostuum gaat lichamen doen trillen van angst. Om zelf deze Halloween outfit te maken heb je karton nodig. Een doos die twee derde van de armlengte lang is, de hoogte kan afgesneden worden. Een tweede doos die de lengte van de rug en de helft van de dijen bedekt. Mocht je niet zo’n lange doos vinden dan je twee kartonnen platen aan elkaar lijmen.

Het zelfgemaakt hoofd

Neem de eerste doos, die twee derde lengte van de arm is. Zet die op het hoofd van jou kind en bekijk waar je die moet inkorten zodat die op de schouders rust. Deze diy Halloween kostuum vraagt wat praktisch inzicht om het hoofd uit te snijden. Op de schouders moet de karton plat zijn en van daaruit moet je de hoogte in richting de andere zijde. Deze kant moet ongeveer een derde zijn ten opzichte van de kant die zich achter het hoofd bevind. In deze kant moet je twee grote cirkels snijden die de neusgaten voorstellen en die eveneens het zicht van jouw kind verbeterd. Van de platte kant die op de schouders rusten tot aan de voorkant snij je de tanden uit. Voorin kan je voor iets grotere tanden gaan. Snij twee grote cirkels uit voor de ogen en kleef die vast zodat een derde boven de karton uitsteekt.

De zelfgemaakte rug

Om deze Halloween kostuum te maken gaan we de rug bedekken met stekels. Snij de tweede doos uit zodat de boven kant van de rug bedekt is tot halfweg de dijen. Ter hoogte van de schouders bedekt de karton de volledige rug breedte die telkens smaller word om te eindigen in een ronde punt ter hoogte van de dijen. Snij een tweede stuk karton uit die dezelfde lengte dekt van ongeveer 30 cm breedte. Plooi zo’n 6 cm om die vast te kleven aan de rug. Denk eraan om eenmaal links en eenmaal rechts vast te kleven zodat de stekels recht blijven. Snij de ander kant van de karton uit in punten van klein naar groot naar klein. Je kan ook stekels maken om op het hoofd te kleven. Kleef aan de binnenkant van de rug een strookje stof om die dan rond je kind vast te maken.

Eenmaal al het karton uitgesneden op de juiste maat, moet er enkel nog geschild worden in de kleuren die je wilt. Dat kan je trouwen samen doen met jouw kind. En zo kan je een Halloween kostuum zelf maken.

Zelfgemaakte carnaval kostuum
DIY jet pack

Zelfgemaakte jetpack

Zoek je om zelf een carnavalskostuum te maken die gemakkelijk is. Dit is de oplossing. Om dit carnavalspak te maken heb je een stukje karton nodig en iets om die vast te maken op de rug van jouw kind. Een beetje zoals een rugzak. Je kan elastiekjes gebruiken, een strookje stof of oude banden van een rugzak. Je hebt twee gelijke plastieken flessen nodig, rood en geel papier (of wit dat je schildert en wat lijm.

De zelfgemaakte gasflessen

Haal de papiertjes die zich rond de lege plastieken flessen bevinden weg. Zorg dat de flessen goed droog zijn van buiten en van binnen. Schilder de flessen in het grijs en laat drogen.

De zelfgemaakte vlammen

Voor twee rode vlammen heb een een gele vlam nodig. Knip uit het rode papier kleine vlammen en grote vlammen. Uit het gele papier knip je middelmatige vlammen. Zorg dat de vlammen proportioneel zijn met de flessen. Kleef de gele vlam op de grote rode vlam en de kleine rode vlam op de middelmatige gele vlam. Plooi de punten zodat die in de fles kunnen en kleef die vast aan de fles.

Eenmaal de vlammen in de flessen kan je de flessen aan de karton kleven die je dan vastmaakt aan de rug van jouw kind.

Of het nu om economische reden is of om creatieve reden, deze gemakkelijke kostuums kunnen door iedereen gerealiseerd worden. Eenmaal de virus te pakken, zal je jezelf erop betrappen dat je kledij of afval anders gaat zien en het hele jaar door zal je carnavalskleding ideeën om zelf te maken hebben. Voeg er wat bloed bij, en zo kan je alle carnaval kostuums omtoveren in zelfgemaakte Halloween kostuums.

Related posts

7 leuke spelletjes tijdens het wandelen

Steffi

6 keukengerei om met je kinderen te koken

Steffi

11 spelletjes waarvoor je niks nodig hebt (of toch bijna)

Steffi